Forside

Blog

Hvornår er du lykkelig?

 Lykke er en underlig størrelse, hvad definerer om du er lykkelig? Skal du være glad altid for at være lykkelig? Hvornår føler du dig lykkelig? Skal man jagte lykken?

Jeg har den seneste tid gået med en følelse af lykke. Jeg ved ikke rigtig, hvordan den er opstået, det føles blot som om, jeg har alt, hvad jeg behøver.

Mit humør ændres ikke, fordi det er regnvejr eller stormer, det er bare. På en eller anden måde føles det måske lidt som at være nyforelsket, men der er ingen genstand for min forelskelse.

Jeg føler en dyb og inderlig ro, at jeg bare skal være, jeg behøver ikke forestille noget, jeg er bare.

Jeg har altid tænkt, at jeg skulle præstere, at jeg skulle være bedst til alting. Jeg har virkelig brugt meget energi på at være perfekt. Men når jeg ikke længere behøver bruge energi på at gøre alting til perfektion og udtænke, hvordan jeg får alting til at syntes perfekt, så frigør det i virkeligheden en masse energi til alt mulig andet. Den energi er livskraft.

Er det vigtigt, om jeg får vasket gulvet i dag eller i morgen? Er det vigtigt om jeg får byttet julegaver i dag eller i morgen? Jeg gør, hvad jeg har lyst til, når jeg har lyst til det.

Lige nu er jeg bare og det er det helt rigtige sted lige nu, det føles godt i maven og i hjertet.

Sydney Banks skriver i Den glemte forbindelse, at når dit sind er fyldt med negative tanker, oplever du automatisk en negativ virkelighed. Og ud fra samme ide, vil et sind fyldt med positive tanker automatisk opleve en langt mere fredfyldt virkelighed. ”Slip dine negative tanker. De er ikke andet end passerende tanker. Da er du på vej til at finde fred i sindet, som du søger med mere positive følelser overfor dig selv og andre.

Sydney Banks skriver ligeledes, at når vi ser, at fortiden ikke længere er virkelig, men kun et minde båret gennem tiden af vores egne tanker, så går disse hændelsers intensitet og betydning i opløsning. Svaret ligger ikke i fortiden, fortiden har måske påvirket vores nuværende situation, men svaret findes kun i nuet.

Alle mine tanker om oplevelser, jeg har haft i det seneste års tid, er væk. De er et minde, som jeg ikke længere behøver at dvæle ved. Jeg kan heller ikke dvæle ved tanker om fremtiden, for den kan jeg ikke styre alligevel med mine tanker. Der sker, hvad der sker og lige nu, der har jeg det godt.

Du og jeg er begge perfekte, som vi er. Ingen er uperfekte eller også er vi alle perfekt uperfekte 😊. Det har ingen betydning. Du er født lykkelig, jeg er født lykkelig. Ulykkelig er noget, vi tænker os til. Alle gør deres bedste i forhold til den tænkning, som virker rigtig for dem. Derfor har vi heller ikke den samme oplevelse af virkeligheden. Du har din virkelighed og jeg har min, selvom vi måske står lige ved siden af hinanden, så skaber vi hver især vores egen virkelighed ud fra de tanker, som vi med vores hjerne tænker ud fra de sanseoplevelser, vi har lige i det øjeblik. Vi har millioner af sanseoplevelser hver dag. Det er ikke dem alle, at hjernen overhovedet har kapacitet til at tænke over, langt de fleste er automatiserede og når aldrig derud, hvor der dannes tanker om dem. Vi ser og mærker noget forskelligt. Vinden føles frisk på kinden for mig, men måske kold for dig, dermed bliver gåturen en forskellig oplevelse for os begge. Og dine tanker er lige så flygtige som vinden, men hvis du bruger livskraft på at vægte dem igen og igen i stedet for at give slip, så kan du tænke dig ulykkelig.

Lige nu er jeg lykkelig, det er ikke ensbetydende med, at jeg ikke også kan tænke mig ulykkelig igen en anden dag. Men for nu er jeg lykkelig. Jeg har masser af livskraft, der er ro i sindet.

.

SRV Liv

Jeg har 8 års erfaring som sagsbehandlende ergoterapeut inden for hjælpemidler til både børn og voksne.

Jeg har derudover en stor interesse i sanseintegration og har en videreuddannelse i Sensory Profile.

Jeg er i gang med en uddannelse som 3P Practioner, som handler om at udbrede kendskabet til Sydney Banks psykologiske forståelse 3 universelle principper. En forståelse som kan have stor betydning for din mentale sundhed.   

Jeg har derudover et indgående kendskab til KMD Nexus og Sundhedslogistik.           

Vil du også ændre dit liv? Så tøv ikke med at kontakte mig for en helt uforpligtende samtale, om hvad jeg kan gøre for dig.

Ring til mig nu

40206442

Kontakt mig

Odensevej 725A 

5300 Kerteminde 

CVR nr. 44282550

© SRVliv Aps, 2023, Alle rights reserved

Cookies og privatlivspolitik

Følg mig